Mevduat - SSS


Göster: 

Araçlar

Mevduat Faizi Hesaplama Aracı

  • Faiz Oranı  
  • Vade Sonu Net Bakiye  


* Hesaplama aracının nasıl çalıştığını öğrenmek için tıklayın.
**Hesaplama aracında, e-vadeli mevduat faiz oranlarına uygun olarak hesaplama yapılır.

Merak Ettikleriniz

Mevduatımın faizini nasıl hesaplayabilirim?

Mevduattaki bakiyenizin vade sonunda elde edeceği brüt faiz tutarını
(Anapara x Faiz Oranı x Gün) / (1 Yıldaki Gün Sayısı) formülünü kullanarak hesaplayabilirsiniz.

Vadeli Mevduat Hesabı’nı internetten açarsam avantajlı faiz oranından faydalanabilecek miyim?

Evet. İnternet Şubesi Başvuru menüsünden Hesaplar / Vadeli Hesap Açılışı seçerek avantajlı faiz oranları ile e-Hesap’ınızı hemen açabilirsiniz.

KOBİ hesap açılışı için gerekli belgeler nelerdir?

  • Vergi Kimlik Numarası veya TC Kimlik Numarası
  • Şirket ana sözleşmesi ve değişiklikler
  • Ticaret Sicil Belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi (Kuruluş ve Değişiklik)
  • İmza sirküleri, imza yetkilerini gösterir yönetim kurulu kararı (Limited şirketlerin şirketi en geniş şekilde temsil ve ilzama yetkili son müdürün belirtildiği Ticaret Sicil Gazetesi ve yeni tarihli noter tasdikli imza beyannamesi alınması yeterlidir)
  • Ticaret/Sanayi Odası kayıt belgesi (Ticaret Sicil Gazetesi olmadığı durumlarda)
  • Firma ortaklarının kimlik fotokopileri
  • Adi ortaklıklardan Adi Ortaklık Sözleşmesi, işlem yapmaya yetkili kişilerin kimlik belgesi

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı’nı nasıl açabilirim?

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabını; İnternet Şubesi, Yatırım menüsü ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı adımından açabilirsiniz. 

Bankamız müşterisi değilseniz, ING Mobil'i indirerek ING'li Ol adımından müşteri olabilirsiniz.


ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı’na vadesinden önce para yatırılabilir miyim?

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı’na vade içerisinde para yatırılması, diğer vadeli hesaplarda olduğu gibi, mümkün değildir. 

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabında vadesinden önce para çekebilir miyim/ hesabı kapatabilir miyim?

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı’nda daha önceden belirlediğiniz ara dönemlerde faizinizi alabilirsiniz. Vadesinden önce para çekmek istediğinizde, hesabınızı kapatmanız gerekir. Hesabınızı kapatmanız halinde ara dönem ödemesi gerçekleşmişse yapılan ödemeler anaparanızdan kesilerek ödeme gerçekleştirilir. 

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı ortak hesap olarak açılabilir mi?

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabını ortak hesaplarınız için de açabilirsiniz.

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabını açmak için herhangi bir alt limit var mı?

5.000 TL ve üzeri mevduatlarınız için ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı açabilirsiniz. 

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabını hangi vadelerde ve para birimlerinde açabilirim?

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabını en az 1 yıl vadeli olarak TL, USD veya EURO cinsinden açabilirsiniz. Faizinizi de belirlediğiniz ara dönemlerde alabilirsiniz. 

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı kime önerilebilir?

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabını uzun vadeli yatırım yaparken olası faiz değişimlerinden etkilenmek istemeyen ve düzenli bir gelir hedefleyen bireysel müşterilerimiz açabilirler. 

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı nedir?

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı mevduatınızın en az 1 yıl vadeli olarak değerlendirildiği ve dönem içerisinde oluşan faiz gelirlerinin tercihinize göre 1,3,6 aylık veya yıllık dönemlerde ödendiğ, yıllık sabit faizi sayesinde, olası olumsuz faiz değişimlerinden etkilenmeyen mevduat hesabıdır. 

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı’nda faiz ne zaman ödenir?

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı’nızı isteğinize göre 1, 3, 6 aylık veya 1 yıllık dönemlerde faiz ödenecek şekilde açabilir ve hesap açılış tarihinden itibaren belirlediğiniz dönemlerde hesapta biriken faiz getirinize vadesiz hesabınızdan ulaşabilirsiniz. 

ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabını açmak için gerekli olan belgeler nedir?

Bankamız müşterileri herhangi bir belge olmadan açabilir.

Bankamız müşterisi değilseniz, kimliğiniz ve üzerinize kayıtlı bir fatura ile hesabınızı açabilir, birikimlerinizi ING Ara Ödemeli Mevduat Hesabı’nızda değerlendirmeye başlayabilirsiniz. 

Havale nedir?

Türk Lirası ve yabancı para cinsinden kendi hesaplarınıza veya ING hesaplarına yaptığınız transferler Havale olarak sınıflandırılır.

Hesaplarınız arasında, başka bir hesap numarasına, IBAN’a, banka karta, isme havale ve kayıtlı havale işlemlerinizi İnternet Şubesi Havale-EFT menüsü Havale İşlemleri adımından gerçekleştirebilirsiniz. İnternet Şubesi’nden Düzenli Havale talimatı da verebilirsiniz.

ING ATM’leri veya size en yakın şubemizden de Havale işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Havale işlem ücretleri’ne Ürün ve Hizmet Ücretleri’nden ulaşabilirsiniz.

Düzenli ödeme talimatı nasıl verilir?

Düzenli ödeme talimatı işlemlerinizi ING Mobil'den veya İnternet Şubesi Ödemeler menüsü Otomatik Ödeme Talimatı adımından yapabilirsiniz. İstediğiniz zaman INGo'ya sorarak bilgi alabilirsiniz.

SWIFT Nedir?

Yabancı para cinsinden diğer bankalara yapacağınız transferler SWIFT olarak sınıflandırılır. Diğer bankalardan ING hesabınıza gerçekleştireceğiniz SWIFT işlemi için ING SWIFT kodu INGBTRIS‘dir.

İnternet Şubesi Havale-EFT menüsü Yabancı Para Transferleri adımından SWIFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

SWIFT işlemlerinizi ING internet şubemiz veya size en yakın ING şubemizden de gerçekleştirebilirsiniz.

SWIFT işlem ücretleri’ne Ürün ve Hizmet Ücretleri’nden ulaşabilirsiniz.

Otomatik Fatura Ödeme Talimatı Nasıl Verilir?

Otomatik Fatura Ödeme talimatı işlemlerinizi İnternet Şubesi Ödemeler menüsü Otomatik Ödeme Talimatı adımından yapabilirsiniz.

EFT Nedir?

ING hesaplarından diğer bankalara gerçekleştireceğiniz Türk Lirası cinsinden para transferleri EFT işlemi olarak sınıflandırılır. EFT işlemlerinizi aynı gün veya ileri tarihli olarak yapabilirsiniz. 

Başka bir hesap numarasına, IBAN’a, kredi kartına, isme EFT ve kayıtlı EFT işlemlerinizi İnternet Şubesi Havale-EFT menüsü EFT İşlemleri adımından gerçekleştirebilirsiniz. İnternet Şubesi’nden Düzenli Havale talimatı da verebilirsiniz.

ING ATM’leri veya size en yakın şubemizden EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

EFT işlem ücretleri’ne Ürün ve Hizmet Ücretleri’nden ulaşabilirsiniz.

Geç EFT Nedir?

İş günlerinde saat 16:00-17:15 arasında, ING hesaplarınızdan diğer bankalara göndermiş olduğunuz EFT işlemleri Geç EFT olarak sınıflandırılır.

Geç EFT işlemlerinizi İnternet Şubesi veya size en yakın şubemizden gerçekleştirebilirsiniz.

Geç EFT işlem ücretleri’ne Ürün ve Hizmet Ücretleri’nden ulaşabilirsiniz.

Mevduat Stopaj Oranları

Tam ve Dar* Mükellef Gerçek Kişi
Vade TL YP
6 aya kadar (6 ay dahil) %5 %25
6 ay - 1 yıl %3 %25
1 yıl üzeri %0 %25

Mevduat Sigortalanma Koşulu

Mevduat Sigortası
Yurt İçi Şubelerde; resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar haricindeki Türk Lirası, döviz, ve kıymetli maden cinsinden mevduat hesapları her bir kredi kuruluşunda her bir kişi için 650.000 TL’ye kadar sigorta kapsamındadır. Bu tutar tekrardan, her takvim yılı başından geçerli olacak şekilde 4.1.1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranı dikkate alınarak TMSF tarafından artırılacak ve Resmi Gazetede ilan edilecektir.

Sigorta Kapsamı Dışında Olan Mevduatlar
Kredi kuruluşlarının yurt dışı şubelerinde açılan mevduatlar, Türkiye’de ve yurt dışında kıyı bankacılığı (offshore) faaliyeti gösteren kredi kuruluşlarında bulunan mevduatlar ile bankaca kamuya ilan edilen ve Merkez Bankası’na bildirilen azami faiz oranları ile mevduat toplamları en yüksek beş mevduat bankasının ortalama faiz oranları üzerinde verilen aşırı faizler sigorta kapsamı dışındadır. Bu hüküm uyarınca, Bankamız Bahreyn (OBU) birimi nezdinde açılan hesaplar, mevduat sigortası kapsamı dışındadır. Mevduat bankalarının, yurt dışında kurulu finansal kuruluşlar adına yurt içinde yerleşik kişilerden mevduat kabul etmeleri 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ile yasaklanmıştır.

Sigortadan Yapılan Ödemeler
Sigorta kapsamında yapılacak ödemeler, mevduat bankasının faaliyet izninin kaldırılması hâlinde Türk Lirası olarak yapılır. Sigorta kapsamında ödenecek tutar belirlenirken mevduat hesaplarının anapara ve faiz reeskontları toplamı dikkate alınır. Döviz ve kıymetli maden cinsinden mevduat hesaplarının Türk Lirası karşılıkları, kredi kuruluşlarının faaliyet izninin kaldırıldığı tarihteki Merkez Bankası döviz alış kurları ve İstanbul Altın Borsası seans kapanış fiyatı (kıymetli maden cinsinden hesaplar için) esas alınarak belirlenir.

IBAN nasıl oluşturulur?

Rakam ve harflerden oluşan IBAN, tüm banka hesapları içinde yalnızca bir hesabı işaret eder. Her hesabın bir IBAN’ı vardır ve bir IBAN, yalnızca bir hesabı işaret eder. 

IBAN standardı, toplam uzunluğu 34 haneyi aşmayacak şekilde her ülke tarafından serbestçe belirlenebilir. İlk dört hanesi, iki haneli ülke kodu ve iki haneli kontrol rakamıdır. Kontrol rakamı, IBAN’ın doğru ve geçerli olup olmadığını gösterir. Bundan sonraki kısmı, ulusal banka hesap numarasını içerir. 

Ülkemizin IBAN uzunluğu 26 hane olarak belirlenmiştir. Türkiye IBAN’ın biçimi aşağıdadır:



T.C. Merkez Bankası IBAN Tebliği’ni buradan görüntüleyebilirsiniz.

IBAN’ımı nasıl öğrenebilirim?

ING hesaplarınıza ait IBAN bilgisini yalnızca Bankamızdan öğrenebilirsiniz. Bunun için IBAN Öğrenme sayfamızı ziyaret edebilir veya size en yakın şubemize başvurabilirsiniz.

IBAN bilgileriniz ile ilgili bildirim, sorgulama ya da değişiklik işlemleri hiçbir şekilde e-posta yoluyla yapılmamaktadır. Bu tür mesajları, ING adı ve görseli ile geliyor olsa bile, kesinlikle dikkate almayın ve lütfen hemen 0850 222 0 600 Telefon Bankacılığı’na bilgi verin.

IBAN, para gönderimlerinde nasıl kolaylık sağlar?

IBAN uygulamasına geçen ülkelerde banka hesap numaralarının her biri için hesap sahiplerine bir IBAN verilir. Her ülke için belirli bir biçimi ve standardı bulunan IBAN’ın içinde özel bir şifreleme algoritması ile elde edilen iki basamaklı "kontrol rakamı" bulunmaktadır. Bir başka ülkeye ya da bankaya para transfer etmek isteyen bir müşteri, elindeki IBAN’ı gönderici bankaya verdiğinde, para, alıcı bankaya gitmeden önce alıcı hesabın IBAN’ı gönderici bankada kontrol edilir. IBAN yanlış ise para karşı bankaya gönderilmez ve yanlış işlem engellenmiş olur.

Para transferinden önce yapılan IBAN doğrulaması sadece geçerli bir IBAN kullanıldığını göstermekte, kişi ile hesap numarasını eşleştirmemektedir.

IBAN’ımı nasıl doğrulayabilirim?

IBAN’ınızı IBAN Doğrulama sayfasından doğrulayabilirsiniz.

IBAN nedir?

IBAN, bankalardaki mevcut müşteri hesaplarının yerine kullanılan uluslararası banka hesap numarasıdır. Bankalardaki her bir müşteri hesap numarasını uluslararası ölçekte tanımlamak suretiyle para transferlerinin hızlı, hatasız ve az maliyetle gerçekleştirilmesini sağlar. Ülke genelinde standart uzunlukta ve yapıda bir banka müşteri hesap numarası oluşturulması gerekmektedir. Bugün Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra diğer bazı ülkelerde de IBAN kullanılmaktadır.

Para transferlerinde IBAN kullanmak zorunlu mudur?

1 Ocak 2010 tarihi itibariyle para transferi işlemlerinde, göndericinin ve alıcının IBAN’ının kullanılması zorunlu hale gelmiştir.

Düzenleme ile beraber banka müşterileri yurtiçinde, aynı banka içinde veya bir bankadan diğer bankaya, kendi hesapları arasında veya kendi hesabından başkasının hesabına para transferi yaparken IBAN kullanmaya başlamışlardır. Ayrıca, Avrupa Ekonomik Alanı ülkeleri ve IBAN kullanan diğer ülkelere yapılan para transferlerinde de alıcının IBAN’ı kullanılmaktadır.

IBAN elektronik ortamda ve kağıt ortamında nasıl gösterilir?

IBAN elektronik ortamda işlenecek ya da saklanacak ise tüm harf ve rakamlar yan yana boşluk ve herhangi bir ayrım karakteri (ayraç, virgül, tire vb.) olmaksızın yazılmalıdır. (Örnek: TR760009901234567800100001)

IBAN kağıt üzerinde gösteriliyorsa soldan 4’lü basamaklara ayrılarak yazılır. Numaranın 4’erli gruplar halinde yazılmasından sonra son kısımda rakam artıyorsa bunlar da yan yana yazılır. (Örnek: TR76 0009 9012 3456 7800 1000 01)
Göz atın...
Dijital Bankacılık

ING Mobil, İnternet Şubesi ve ATM'lerimizle 7/24 hizmetinizdeyiz...

Detaylı bilgi için tıklayın.